Fogászati újdonságok blogja

Fájdalommentesség

Fájdalommentesség

Van lehetőségünk egy új berendezés segítségével a fájdalmatlan érzéstelenítésre. Mikrovékony tűvel történik az oldat beadása egy pumparendszer segítségével, amely nagyon lassan adagol.

Szájhigiéniás kezelések

Baleset miatt előfordulhat, hogy letörik a fog koronájának akár a fele is. Erre is van ma már esztétikus megoldás rendelőnkben.

Fogfehérítés GYIK

Mit lehet tenni, ha nincs megelégedve fogai fehérségével? Fehéríteni kell a fogakat! A fehérítés során általában kettő fogszínnel lesznek világosabbak a fogak. Erre különböző fehérítési eljárások vannak. Van-e megoldás elszíneződött, gyökérkezelt fog kifehérítésére? Igen, van! Erre legjobb módszer a fog alapos kitakarítása után egy speciálisan erre a célra kifejlesztett fehérítő alkalmazása, amelyet kiegészíthetünk egy gyorsfehérítéssel …

Fogfehérítés GYIK »»

Fogszabályozás GYIK

Lehet-e felnőtt korban fogszabályozni? Igen, lehet! Bebizonyosodott, hogy a csontfelépülés folyamata nemcsak gyermekkorban, hanem később, vagyis felnőttkorban is lehetséges csak sokkal lassabb. Természetesen figyelembe kell venni a fogágy állapotát, hiszen fogszabályozni csak egészséges fogággyal körülvett fogakat szabad. Ajánlott legmagasabb életkor kb. 35év. Mit jelent a rögzített fogszabályozó készülék? Azt jelenti, hogy fel van ragasztva a …

Fogszabályozás GYIK »»

Gyermekfogászat – információk szülőknek

Be kell-e tömni a tejfogakat? Igen, és lehetőleg addig, amíg a szuvasodás nem túl nagy. Egyrészt azért, mert egy kis destrukció még nem biztos, hogy fájdalommal jár. Másrészt, ha a szuvasodás a fog nagy részét érinti, akkor már valószínűleg gyökérkezelni is kell a tejfogat és csak utána lehet töméssel felépíteni. Hány évesen vigye el gyermekét …

Gyermekfogászat – információk szülőknek »»

Esztétikai fogászat

Az esztétikai fogászat a fogorvoslás újonnan fejlődő szakterülete, amely a szép, harmonikus fogazat megvalósítására törekszik. Ide tartozik a fogfehérítés, a fogszínű restaurációk, tömések készítése, fém mentes kerámia fogpótlások porcelánhéjak, koronák, hidak készítése.Mindezen fogműveket ha szükséges fogszabályozással előkészített ideális fogívre a legoptimálisabb elkészíteni.

Fogbalesetek

Mit lehet tenni, ha baleset miatt letörik a fog? Minél előbb fogorvoshoz kell fordulni, és addig is óvni, védeni kell a fogat! Szerencsés esetben a koronai rész fényrekötő, esztétikus tömőanyaggal felépíthető. Mit kell tenni, ha baleset miatt kiesik egy fog? Minél előbb fogorvoshoz kell menni, mégpedig úgy, hogy a fogat is vinni kell. Hogy vigyük …

Fogbalesetek »»

Élpótlás

Baleset miatt előfordulhat, hogy letörik a fog koronájának akár a fele is. Erre is van ma már esztétikus megoldás rendelőnkben.

Fogsorok

A fogsorok kivehető fogpótlások. A fogsor lehet teljes, ha minden fog hiányzik, vagy részleges, ha még van néhány fog. Általában a legnagyobb problémát a teljes fogatlanság stádiuma okozza. Ezen esetek szépen és jól funkcionálóan megoldhatóak. így a beteg visszanyeri rágóképességét, arca megfiatalodik, ráncai kisimulnak.

Gyermekfogászat

Legfontosabb feladata a fogorvostól való félelem elkerülése és a megelőzés! Erre nyújt lehetőséget rendelőnk, ahol jól képzett szakemberek foglalkoznak a gyermekekkel!

Esztétikus tömések

A szuvas fogak ellátására az amalgám tömésen kívül ma már több lehető‘ség is kínálkozik. Az amalgám ma már , csak ha nincs más,  nem ajánlott tömőanyag, sem esztétikája, sem a fog preparálási formája, sem pedig anyagösszetétele miatt.

Gyökérkezelés

Rendelőnkben a gyökérkezelés hagyományos módszere mellett egy forradalmian új eljárást is alkalmazunk, amely molekuláris gyökérkezelés elektrokémiai módszerrel!

Lézeres kezelések

Rendelőnkben fogászati, úgynevezett soft-lézert használunk! Alkalmazása nagyon sokrétű fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és sejt regeneráló hatása miatt.
Image Not Found

LED lámpás fogfehérítés

Led lámpás fogfehérítés, amely mindössze 3X15=45 percet igényel, és fájdalommentes! Az eljárást kétféle anyaggal vagy…

Fogpótlás csiszolás nélkül

A ribbond szalag fogászati felhasználása sokrétű.Kiemelkedő jelentőségű felhasználási területe, hogy alkalmas egy fog pótlására csiszolás…

Fájdalommentesség

Van lehetőségünk egy új berendezés segítségével a fájdalmatlan érzéstelenítésre. Mikrovékony tűvel történik az oldat beadása…

Szájhigiéniás kezelések

A korrekt fogorvosi munka előfeltétele a beteg jó szájhigiéniája. Ezt segíti elő a szájhigiénikus munkája.…

Római Fogászat

LED lámpás fogfehérítés
Fogpótlás csiszolás nélkül
Fájdalommentesség
Szájhigiéniás kezelések
Fogfehérítés GYIK
Fogszabályozás GYIK
Gyermekfogászat – információk szülőknek
Esztétikai fogászat
Fogbalesetek