Koronák, hidak

Ha egy fog nagymértékben destruált, vagyis koronai része már más módon stabilan nem építhető fel, vagy gyökérkezelt a fog, akkor fogpótlást, koronát készítünk rá. Ha foghiány van, akkor pedig a hiányt határoló un. pillérfogakra hídpótlást készítünk. Un. inlayhídat is tudunk csinálni, ha a határoló fogak épek, vagy csak kis mértékben szuvasak. Ilyenkor a pillérfogakból csak egy fogtöméshez elégséges üreget kell kifúrnunk és nem kell az egész fogat lecsiszolnunk. Ezeket a hidakat leginkább csak premoláris fogak pótlására készítjük.

Ezen pótlások megoldására szép esztétikus tiszta kerámia, vagy fémre, nemesfémre égetett porcelán fogműveket ajánlunk. Ma már létezik egy fémet helyettesítő szép esztétikus fogszínű un. cirkónium anyag is, amely lehetőséget ad a hátsó fogak fém mentes fogpótlására is. Fém allergia esetén kiválóan alkalmazható.

Persze ha foghiány van akkor készíthetünk implantációra is fogpótlást, amikor a fogat egy a csontba beültetett csavar az un. implantátum helyettesíti és ilyenkor erre készítjük a koronát vagy a hidat. Ez jó megoldás akkor, ha csak egy fog hiányzik és a határoló fogak épek, vagy ha sorvégi hiány van.
LED lámpás fogfehérítés

LED lámpás fogfehérítés

Led lámpás fogfehérítés, amely mindössze 3X15=45 percet igényel, és fájdalommentes! Az eljárást kétféle anyaggal vagy 6 %-os hidrogénperoxiddal, vagy Na-percarbonáttal végezzük egy ülésben 45 perc alatt. Ezen anyagokat háromszor visszük…