Fogszabályozás

A fogszabályozás célja

*  a szép, ideális, szabályos fogsor kialakítása
* a harapási rendellenesség korrigálása
* a beszédhibák megszüntetése
* a pszichés hatások kiküszöbölése
* a maradó fogak normális fejlődésének biztosítása rossz szokásokról (cumizás, ujjszopás stb.) való leszoktatás
* a következményes betegségek megelőzése
 
Fogszabályozni már egészen kisgyermekkortól (2-6 év) egészen felnőttkorig (35 év) lehet, ha nincs valamilyen kontraindikációja. Fontos, hogy a kezelés optimális életkorban kezdődjön, és lehetőleg a kezelési idő ne tartson túl hosszú ideig.
 
Bizonyos rendellenességeknél nagyon fontos az ún. korai fogszabályozás, amelyet már a tejfogazat idejében végzünk kivehető fogszabályozó készülékekkel. Ezek lehetnek műanyag lemezek, amelyekhez különböző segédelemek kapcsolódhatnak, ezen készülékek fogtechnikai laboratóriumban készülnek minta vétel után, vagy lehetnek olyan műanyag előregyártott készülékek, amelyet a fogorvos rögtön át tud adni a betegnek, ha szükséges persze egyénileg adaptálja a szájba.
Későbbi életkorban a maradó fogazati stádiumban ún. rögzített (ragasztott) készülékekkel szabályozunk.
Ezek a fogakra ragasztott bracket-ekből, a hatos, hetes fogakra ragasztott győąrőąkből, vagy tubusokból és az ívből állnak, amely minden foghoz, bracket-hez rögzítve van.
 
A bracket-ek készülhetnek fémből, és kevésbé feltűnő fogszínű porcelánból vagy műanyagból is.
A készülékek egy csoportja szájon kívüli extraorális készülék, amely önmagában, vagy más készülékkel kombináltan használatos.
A rögzített (ragasztott) készülékek esetében a kezelési idő‘ általában egy év, amíg kivehető‘ készülékek esetében ez több év is lehet.
Újdonság az úgynevezett láthatatlan fogszabályozás, amelyen átlátszó műanyag, mélyhúzott sínes kezelést értünk. A beteg éjjel, nappal hordja ezeket a síneket, napi 22 órát, amelyeket 2 hetente cserélünk. A szakvizsgálat, fotók és lenyomatvétel, vagy scankép elküldése után készül egy virtuális kezelési terv, amelynek elfogadása után, amit persze a beteggel egyeztetünk, elkészülnek a sínek. A sínek számát az elváltozás súlyossága határozza meg, amely 12-20 síntől, akár 70 vagy mégtöbb sínig is terjedhet.
Rendelőnk a Clear Correct és a Smilezor rendszert használja.

Trainer fogszabályozás

Trainer család

Előregyártott műanyag, CAD tervezésű készülékek, amelyeket a fogorvos a szájba való adaptálás után rögtön át tud adni a betegnek. Segítségével bizonyos kóros izom működések, rossz szokások (ujj szopás, cumizás, ajak, orca beszívás, szájlégzés) megszüntethetőek, és így ezen gyermekeknél is biztosítható az ideális arc és fogív fejlődés.

Alkalmazható:
– megelőző korai fogszabályozásban ( 5 éves kortól ) a rossz szokásokról való leszoktatásra, későbbi komolyabb rendellenességek megakadályozására
– későbbi korcsoportban és felnőttkorban is kis eltérések korrigálására

LED lámpás fogfehérítés

LED lámpás fogfehérítés

Led lámpás fogfehérítés, amely mindössze 3X15=45 percet igényel, és fájdalommentes! Az eljárást kétféle anyaggal vagy 6 %-os hidrogénperoxiddal, vagy Na-percarbonáttal végezzük egy ülésben 45 perc alatt. Ezen anyagokat háromszor visszük…