Fogfehérítés GYIK

Mit lehet tenni, ha nincs megelégedve fogai fehérségével?

Fehéríteni kell a fogakat! A fehérítés során általában kettő fogszínnel lesznek világosabbak a fogak. Erre különböző fehérítési eljárások vannak.

Van-e megoldás elszíneződött, gyökérkezelt fog kifehérítésére?

Igen, van! Erre legjobb módszer a fog alapos kitakarítása után egy speciálisan erre a célra kifejlesztett fehérítő alkalmazása, amelyet kiegészíthetünk egy gyorsfehérítéssel is.

Nappali 1-2 órás fehérítés Treswhite fehérítő rendszerrel. Ez egy tíz kis csomagból álló doboz, amelyet a beteg hazavisz, és magának helyezi fel naponta egyszer 1-2 órás időtartamra a fehérítő anyagot és ínyvédő barriert is tartalmazó alsó-felső fogsínt tíz napon keresztül.

Éjszakai fehérítés Opalescens (amerikai) fehérítő rendszerrel

 Ez egy szett, amely használatához a fogorvos lenyomat alapján csináltat egy un. mélyhúzott technikával készülő a fogakra pontosan illeszkedő alsó-felső sínt, amelybe a fehérítő anyag kerül. A szett tartalmaz nyolc fecskendőnyi fehérítőt, egy fehérítő fogkrémet, és egy sín tartó dobozt. A beteg az esti fogmosás után felhelyezi magának a fogsíneket a fehérítővel és ezt csak reggel távolítja el a szájából. így alszik nyolc éjszakán keresztül.
 
 Gyorsfehérítés, amelyet a fogorvos végez és hatása azonnal, illetve egy-két óra múlva látszik. A fehérítő anyagokat, amely lehet 6%-os hidrogén peroxid, vagy peroxid nélküli Na-percarbonat háromszor 15 percre helyezzük fel a fogakra és egy speciális led lámpával világítjuk meg. Ez az eljárás nem jár, vagy csak minimális fogérzékenységgel jár. A led lámpa most a legmodernebb lámpának számít, ami azért nagyon jó, mert nem melegszik és így hozzájárul ahhoz, hogy ne legyenek érzékenyek a fogak.