Cím:1034 Bp, Bécsi út 123. I./5.
Telefon:06-20-9575-562
06-1-242-16-06
E-mail: szakallosy.beatrix@gmail.com

  • English
  • Magyar

Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

Legfontosabb feladata a fogorvostól való félelem elkerülése és a megelőzés!

Erre nyújt lehetőséget rendelőnk, ahol jól képzett szakemberek foglalkoznak a gyermekekkel!

Kezeléseink:

 - Fogorvoshoz való szoktatás.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek életükben először na akut fogfájással menjenek a fogorvoshoz!Ilyenkor sajnos előfordul, hogy rossz élményük marad a fájdalom és stressz miatt, még akkor is ha maga a kezelés nem jár fájdalommal.Ezt szeretnénk elkerülni, és lehetőséget biztosítani a rendelő és a műszerek, gépek megismertetésére,hogy amikor jön a kis páciens kezelésre, vagy kontrollra, már ne féljen. Ez egész életükben kihathat a fogorvosi kezeléseikre.

- Helyes fogápolás tanítása

Sajnos sokszor azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek nem tudnak jól fogat mosni! Ebben tudunk mi szakszerűen segíteni, megtanítjuk a helyes fogápolásra.

- Fluorid bevitele a fogzománcba, amely azt megerősítve
véd a fogszuvasodástól.
Erre a célra kétféle kezelési módszert alkalmazunk:

1. iontoforézises kezelés félévente két alkalommal. Ilyenkor az iontoforézis révén a fluorid könyebben diffundál be a fogszövetbe. Ezt a kezelést általában 6-7 éves kórtól ajánljuk.
2. fluorid lakk alkalmazása havonta. Ezt a kezelést már egész piciknek is ajánljuk a tejfogak szuvasodásának megállítására. Különösen a frontfogak, vagyis az elülső fogak az un. cirkuláris cariesének kezelésére ajánlott, amikor a szuvasodás körbefut a fogon és gyakorlatilag nem tömhető.

-Barázdazárás a fogakban lévő barázdák fényre-kötő anyaggal való lezárása, amely megakadályozza az ezek mélyéről kiinduló fogszuvasodás kialakulását. Alkalmazható a tej és maradó őrlő és premoláris fogakban egyaránt.

- Fogváltás nyomonkövetése, korai fogszabályozó kezelések, rosszszokásokról való leszoktatás (ujjszopás, cumizás) segítése
(lásd fogszabályozás)                    

-Konzerváló, fogmegtartó kezelések: tejfogtömés fogszínű esztétikusanyaggal-szükség esetén tejfog gyökérkezelése és gyökértömése

-Baleset miatt sérült fogak ellátása letört fog felépítése, sínezése.