Child dentistry

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Gyermekfogászat

Legfontosabb feladata a fogorvostól való félelem elkerülése és a megelőzés!

Erre nyújt lehetőséget rendelőnk, ahol jól képzett szakemberek foglalkoznak a gyermekekkel!

Kezeléseink:

– Fogorvoshoz való szoktatás.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek életükben először na akut fogfájással menjenek a fogorvoshoz!Ilyenkor sajnos előfordul, hogy rossz élményük marad a fájdalom és stressz miatt, még akkor is ha maga a kezelés nem jár fájdalommal.Ezt szeretnénk elkerülni, és lehetőséget biztosítani a rendelő és a műszerek, gépek megismertetésére,hogy amikor jön a kis páciens kezelésre, vagy kontrollra, már ne féljen. Ez egész életükben kihathat a fogorvosi kezeléseikre.

– Helyes fogápolás tanítása

Sajnos sokszor azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek nem tudnak jól fogat mosni! Ebben tudunk mi szakszerűen segíteni, megtanítjuk a helyes fogápolásra.

– Fluorid bevitele a fogzománcba, amely azt megerősítve
véd a fogszuvasodástól.Erre a célra kétféle kezelési módszert alkalmazunk:

1. iontoforézises kezelés félévente két alkalommal. Ilyenkor az iontoforézis révén a fluorid könyebben diffundál be a fogszövetbe. Ezt a kezelést általában 6-7 éves kórtól ajánljuk.
2. fluorid lakk alkalmazása havonta. Ezt a kezelést már egész piciknek is ajánljuk a tejfogak szuvasodásának megállítására. Különösen a frontfogak, vagyis az elülső fogak az un. cirkuláris cariesének kezelésére ajánlott, amikor a szuvasodás körbefut a fogon és gyakorlatilag nem tömhető.

-Barázdazárás a fogakban lévő barázdák fényre-kötő anyaggal való lezárása, amely megakadályozza az ezek mélyéről kiinduló fogszuvasodás kialakulását. Alkalmazható a tej és maradó őrlő és premoláris fogakban egyaránt.

– Fogváltás nyomonkövetése, korai fogszabályozó kezelések, rosszszokásokról való leszoktatás (ujjszopás, cumizás) segítése (lásd fogszabályozás)

-Konzerváló, fogmegtartó kezelések: tejfogtömés fogszínű esztétikusanyaggal-szükség esetén tejfog gyökérkezelése és gyökértömése

-Baleset miatt sérült fogak ellátása letört fog felépítése, sínezése.